AI bild på Batterifabriken Göteborg

Etableringar i Göteborg

Business Region Göteborg har varit del i ett antal investeringar och etableringar i Göteborgsregionen. Här är några företag som vi bistått med hjälp på vägen. Det har varit allt från att vara en vägvisare inom myndighet, industri och tjänster till att vara en viktig kugge eller huvudspelare i arbetet för att få företagen att komma hit till Göteborg.

Några av de företag vi samarbetat med

Gemensamt för etableringarna är att de stärker Göteborg och utvecklar stadens attraktionskraft. Tillsammans utgör de en viktig del i Göteborgsregionens målsättning, 120 000 nya jobb till 2035.  

Bild
Blå hexagon

Polestar

Det designledda elbilsföretaget Polestar planerar att etablera ett nytt globalt huvudkontor i Frihamnen och därmed samla sina anställda i centrala Göteborg. Byggnaden ska upplevas som en ny port till Hisingen, och etableringen blir en accelerator för utvecklingen av stadskärnan över älven. Inflyttning beräknas ske 2028.

Läs mer om Polestar
Bild
Blå hexagon

Northvolt och Volvo Cars

Northvolt och Volvo Cars placerar sin första gemensamma batterifabrik i Torslanda genom företaget Novo Energy. En jätteinvestering där Business Region Göteborg varit delaktiga i stora delar av etableringen

Läs mer om etableringen av batterifabriken
Bild
Blå hexagon

Plug n Play

Amerikanska tech scouting-företaget Plug and Play Tech Center etablerade sig i Sverige på The Yard i Lindholmen. De bekräftar att Göteborg är en högintressant region inom tech och ger oss chans att flytta fram positionerna ytterligare.

Läs mer om Plug n´Plays etablering
Bild
Blå hexagon

H2X

Lindholmen blev platsen för H2X Globals huvudkontor när de utökar sin verksamhet till norra Europa för att leverera vätgasdrivna fordon till bland annat Renova.

Läs mer om H2X etablering
Bild
Blå hexagon

Royax

Tjeckiska life sciience-företaget Royax etablerade sig i Sverige för att expandera i Norden och nå världen. Vi hjälpte företaget med att bygga upp ett business case och att bekanta sig med det lokala innovationsekosystemet.

Läs mer om Royax etablering
Bild
Blå hexagon

HCL Technologies

Det indiska multinationella företaget HCL Technologies fortsätter att investera i Göteborg där man nu öppnat ett Cyber Security Fusion Centre (CSFC). Det nya centret, som är företagets första CSFC i Europa, kommer användas som hub för det växande affärsområdet cybersäkerhet i Sverige och Europa.

Läs mer om HCL
Bild
Blå hexagon

Blue Tomato

Blue tomato, en av Europas ledande butikskedjor inom actionsport, väljer Göteborg när de kliver in med sin första butik på den svenska marknaden

Läs mer om Blue Tomatos etablering
Bild
Blå hexagon

UNIQLO

Världens näst största klädåterförsäljare, japanska Uniqlo, öppnade sin första butik i Göteborg i 2021. Vi var Uniqlos högra hand på plats under etableringsprocessen och förmedlade kunskap och rätt kontakter. 

Läs mer om UNIQLO:s etablering
Bild
Blå hexagon

Apex-AI

Apex-AI, i grunden USA-baserade utvecklare av mjukvara för fordonsindustrin väljer Göteborg för sin europasatsning. Ytterligare ett bevis på att regionens kompetens inom fordonselektronik håller global toppnivå.  

Läs mer om Apex-AI
Bild
Blå hexagon

Pharmarelations

Pharmarelations, en fullservicepartner till den nordiska life science-scenen växer och öppnar kontor på Sahlgrenska Science Park för att dra nytta av närheten till det nav för Sveriges life-science sektor som Göteborg är.

Läs mer om Pharmarelations etablering
Bild
Blå hexagon

Ecoride

Göteborgsbaserade Ecoride satsar på stark tillväxt och flyttar hem sin slutmontering av elcyklar från Polen till en ny fabrik i Arendal. Elcykeltillverkaren samlar huvudkontor, utveckling, slutmontering och lager på Hisingen och räknar med 50 nya jobb i höst och under nästa år.

Läs mer om Ecoride
2 personer samtalar med varandra

Vill du också etablera företag i Göteborgsregionen?

Kontakta våra experter

Kontakt