Franchise – en modell för att skapa tillväxt

Business Region Göteborg

Östra Hamngatan 5, Göteborg

måndag 1 april 2019

08:00 - 12:30

Vägar till tillväxt kan se olika ut, att expandera genom franchise kan för vissa verksamheter vara helt rätt alternativ. Kan din verksamhet växa som en franchisekedja och vilka delar behöver vara på plats innan man beslutar sig för om ska satsa på det?
Workshop: Franchise – en modell för att skapa tillväxt

Innan ett företag tar beslut om att bygga en franchisekedja eller expandera genom franchise så bör möjligheter och risker analyseras noggrant. Vanliga misstag är att undervärdera tidsåtgång och de kostnader som medföljer under uppstartsfasen, så för att ro det i land behöver det finnas en realistisk bild av investering, både vad gäller tid och ekonomi. En högre etableringstakt är en av fördelarna som lyfts fram. 

Under denna halvdagsworkshop får du och de andra deltagarna ta del av verktyg för att kunna analysera om din verksamhet har rätt förutsättningar för att ta sig an en expansion genom franchise. Målet är att tydliggöra hur er franchiseresa kan se ut!

Delar av innehåll:

  • Går det att bygga franchise på vår verksamhet?
  • Vilka förutsättningar för franchise finns redan på plats?
  • Vad blir de ekonomiska effekterna? Risker på kort och lång sikt?
  • Skapa en realistisk bild av tidsåtgång samt vilken ekonomisk investering som krävs. 

Workshopledare är Anders Svensson, seniorkonsult på Franchisegroup ihop med Anna Janveden, projektledare från Franchisetorget.

Tid: 1 april kl. 8.00-12.30 (30 min fikapaus)
Plats: Business Region Göteborg, Östra Hamngatan 5, Göteborg (Obs! Ny adress)
Pris
:   1.750 kr ex. moms/person

Business Region Göteborg arrangerar denna workshop tillsammans med Almi. Det finns över 700 franchisekedjor (franchisegivare) i Sverige, och cirka 33 000 franchisetagare som omsätter 260 miljarder kr och sysselsätter över 138 000 personer. Källa: HUI och Svensk Franchise

Vem kan gå på denna workshop?
Denna workshop riktar sig till företagare som deltar i tillväxtprogrammet Expedition Framåt. Två personer från varje företag kan gå, totala antalet platser är begränsat.

Anmälan

Anmäl dig här

Tip a friend